Oceanwide

Header 1 Header 2 Header 3

Duurzaamheid

Respect voor mens en milieu

Oceanwide streeft bij de inkoop, productie en distributie van alle Mers du Monde producten naar duurzame oplossingen met respect voor mens en milieu. Onze internationale aanwezigheid op de plaats van herkomst helpt ons om traceerbaarheid en kwaliteitscontrole een centrale plaats te geven in onze manier van werken.

Inkoop en controle

Het team van Oceanwide en onze lokale agenten zijn voortdurend in de weer om ons netwerk van leveranciers zo nauw mogelijk op te volgen. Op die manier slagen we erin om producten aan te bieden die erkende labels en certificeringen dragen. We bouwen langlopende relaties uit met zorgvuldig gekozen leveranciers, die aan al onze eisen op het vlak van duurzame en kwaliteitsvolle productie voldoen.

Eigen bio-productie

Een groeiend percentage van onze producten wordt in eigen beheer geproduceerd in Indonesië. Met ruim 3.500 ha aan duurzaam beheerde kweekvijvers, beschikken we er over de grootste bio-gecertificeerde garnalenkwekerij ter wereld. Bovendien zijn we wereldwijd de eerste en enige kwekerij die bio-gecertificeerde meerval produceert. Het hele project werd uitgebouwd op basis van bestaande vijvers, waardoor we bijkomende houtkap konden vermijden.